Vaatwasser tips

Maak het filter schoon

Het eerste klusje is het reinigen van het filter. Maak dit grondig schoon en verwijder eventuele restjes voedsel. Kijk of zich kalkaanslag of vet heeft opgehoopt. Hebt u hard water, dan kunnen zich ook mineraalresten uit het water ophopen. Ziet u gele, bruine of roestkleurige vlekken? Dan heeft dat waarschijnlijk te maken met het ijzergehalte in het water.

Maak de sproeiarmen schoon

Controleer af en toe of de uiteinden van de sproeiarmen niet verstopt zitten. Maak de sproeiarmen schoon, eventueel met een speciale machinereiniger voor vaatwassers. Zitten ze verstopt, trek dan de onderste arm naar boven en haal de bovenste arm los. Spoel beide armen af onder stromend water en plaats ze terug in de machine. Zie de handleiding voor uw vaatwasser voor exacte instructies over het verwijderen van de sproeiarmen. Controleer na het terugplaatsen of de onderste arm goed is vastgeklikt en de bovenste arm goed is aangedraaid.

Reinig de machine

Natuurlijk reinigt u de buitenkant van de vaatwasser ook regelmatig. Denk er dan ook aan dat u het dichtingsrubber van de deur af en toe schoonmaakt. Ook de reservoirs van de vaatwasmiddelen hebben af en toe een schoonmaakbeurt nodig.

Veel gestelde vragen?

Hoe/waar vul ik het regenereer zout bij?

Hoe/waar vul ik het spoelglansmiddel bij?

Waar doe ik het afwastablet/poeder in de vaatwasser?

 

Bekijk hieronder een video voor het totale onderhoud van uw vaatwasser.